به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، حالا دیگر ارمنستان یک پای ثابت همه تورنمنتها و مسابقاتی است که در ایران برگزار میشود و دلیل آن نیز حضور علی دولتخواه داور ایرانی در رأس کمیته روابط بینالمللی فدراسیون کشتی ارمنستان است.
او زمینهساز ارتباط خوب کشتی ایران و ارمنستان شده که حالا تعامل دوطرفه بین فدراسیونهای کشتی هر دو کشور ایجاد شده است. ارمنیها برای مسابقات جام باشگاههای جهان هم به ایران آمدند، هرچند به دلیل فاصله چند روزه این رقابتها با مسابقات قهرمانی اروپا، آنها کشتیگیران شاخص و عنواندار خود را به تنکابن نیاوردند.
با همراهی علی دولتخواه گفتوگویی داشتیم با ژیرای هُوانوسیان مربی تیم منتخب ارمنستان در این رقابتها که خودش همدوره حسن طهماسبی سرمربی حال حاضر تیم ملی نونهالان آزاد کشورمان بوده است و به گفته خودش، پدر او (ژورا هوانوسیان) هم با ۱۸ بار قهرمانی در مسابقات پیشکسوتان جهان، به نوعی رکورددار است.
ژیرای هوانوسیان که همسرش هم ایرانی – ارمنی است و اکنون عضو کادر فنی تیمهای ملی پایه ارمنستان، درباره حضور ارمنیها در این رقابتها تصریح کرد: ارمنستان همیشه در جام باشگاههای جهان شرکت کرده است و ما برای مسابقات زیادی به ایران آمدیم. علی (دولتخواه) آن حلقه ارتباطی بین ما بوده و توانسته است ارتباطات را به نحو خوبی برقرار کند و همچنان هم دوست داریم این ارتباطات با ایران بیشتر شود. زمانی که دعوتنامه شرکت در این رقابتها را گرفتیم، دیر تصمیم گرفته شد که تیم اصلی را به ایران نیاوریم، چون دقیقاً روزی که ما به ایران پرواز کردیم، تیممان از مسابقات قهرمانی اروپا برمیگشت. فرصت کمی برای جمع کردن تیم داشتیم و خستگی شرکت در مسابقات اروپایی اجازه نداد بتوانیم نفرات عنواندارمان را بیاوریم.
وی ادامه داد: اینها هم که آمدند کشتیگیران خوب و آیندهداری هستند. ما تیم را در دقیقه ۹۰ جمع کردیم و نفرات تیممان آماده مسابقهای در این سطح نبودند، چون دوره بدنسازی را پشت سر میگذاشتند. قصدمان این بود که با تیم اولمان بیاییم، اما نشد چون کشتی گرفتن در ایران سخت است و ما همیشه رقابت سختی با ایرانیها داریم، ولی سال بعد حتماً با نفرات بهتری خواهیم آمد.
این مربی ارمنی درباره عملکرد تیمش در مسابقات قهرمانی اروپا گفت: نسل خوبی داریم و اینها بچههای نخبهای هستند. همین نفراتی که به قهرمانی اروپا رفتند تا المپیک به آمادگی بیشتری خواهند رسید و پیک آمادگیشان در پاریس خواهد بود.
هوانوسیان راجع به اینکه کدام کشتیگیران ارمنی شانس مدال المپیک دارند و کدامشان به مدال طلا نزدیکتر هستند، تأکید کرد: اکثر این بچهها را از نزدیک میشناسم و سالها با آنها کار کردم. باید بگویم کشتیگیران لایقی هستند. ما در ۵۷ و ۶۵ کیلوگرم کشتی آزاد و ۷۷ و ۹۷ کیلوگرم کشتی فرنگی شانس مدال المپیک داریم. پیشبینی طلا کار سختی است، اما فکر میکنم در ۹۷ کیلوگرم فرنگی خیلی به طلا نزدیک باشیم. در آزاد هم آرسن هاراتونیان شانس کسب طلا را دارد.
مربی تیم ارمنستان در مورد شانس کشتی ایران برای کسب مدال طلای المپیک در پاریس نیز اظهار داشت: نظر شخصی من روی امیرحسین زارع است. او شانس بیشتری نسبت به رقبایش برای کسب مدال طلا دارد. حسن یزدانی هم نابغه است، ولی او برای رسیدن به مدال طلای المپیک با ترافیک بیشتری روبهروست. به هرحال المپیک است و رسیدن به طلا در این رقابتها کاری سخت است، اما خوب است یک طلای المپیک ما (ارمنیها) بیاوریم و یک طلا هم ایران. ما با هم دوست و برادریم. شاید هم تعداد طلاهای ایران به دو عدد برسد.
وی درباره اینکه ممکن است کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان بخواهد حسن یزدانی را بعد از بازگشت به تشک، در ارمنستان و در جام سرکیسیان محک بزند، اظهار کرد: اتفاقاً این جام خیلی خوبی برای بازگشت حسن یزدانی است، چون در این وزن حریف مستقیم وی اینجا حضور ندارد و این مسابقه مناسبی برای اوست که بعد از جراحی پشت سر بگذارد. به نظر من کامران قاسمپور هم کشتیگیر خیلی خوبی است و بهتر است که به او هم در این وزن شانس داده شود. هر دو را در دو مسابقه مختلف تست کنند و یا بینشان انتخابی بگذارند.
انتهای پیام/